HABERLER

Yönetmenler ve Senaryo Yazarlarından Tarihi Adım: SEF Kuruldu, CISAC Üyeliği Gerçekleşti!

8 Haziran Cumartesi günü kalabalık bir katılımla coşkulu bir havada gerçekleşen genel kurulda sinema eseri sahipleri olarak, Türkiye’de sinema alanında tarihi bir adıma imza atmanın heyecanını yaşadık.

Üyeleri yönetmen ve senaryo yazarlarından oluşan sinema eseri sahibi dört meslek birliği BSB, Senaristbir, Setem ve Sinebir olarak uzun süredir yürüttüğümüz ortak çalışmalar sonucunda Sinema Eseri Sahipleri Federasyonu’nu, kısa adıyla SEF’i kurduk. SEF geçtiğimiz hafta sonu 1. Olağan Genel Kurulu’nu başarıyla gerçekleştirdi. SEF 1. Olağan Genel Kurulu sonucunda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu Tunç Davut, Mehmet Güleryüz, Yıldız Bilgin Bayazıt, Bahriye Kabadayı Dal, Ayhan Sonyürek, Sadullah Şentürk, Orhan Koçak ve Hakan Aytekin.

 

8 Haziran Cumartesi günü kalabalık bir katılımla coşkulu bir havada gerçekleşen genel kurulda sinema eseri sahipleri olarak, Türkiye’de sinema alanında tarihi bir adıma imza atmanın heyecanını yaşadık.

 

Bir önemli gelişme de yurt dışından!

 

Eser sahiplerinin dünyadaki çatı örgütü konumundaki CISAC, 27 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Güney Kore, Seul’de gerçekleştirdiği Genel Kurulu’nda Sinema Eseri Sahipleri Federasyonu’nun (SEF) başvurusunu ivedilikle görüşerek üyeliğimizi onayladı. Üstelik aday üye sürecini pas geçip asıl üye olarak kabul etti.

 

Yönetmen ve senaryo yazarları olarak artık geleceğe çok daha umutla bakıyoruz.

 

Bu gelişmeler ışığında yeni ülkelerle telif anlaşmaları yapmak, dünyanın farklı ülke ve coğrafyalarından telif toplamak çok daha olanaklı hale geldi. Ayrıca Türkiye’de kanallar ve kurumlarla telif görüşmeleri yürütmek, bu konuda lobi faaliyetinde bulunmak ve baskı oluşturmak konusunda elimiz hayli güçlenmiş oldu. Dünyada telif konusunda büyük ağırlığı olan CISAC’ın gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında yapacağı katkı, vereceği destek ve yürüteceği lobi faaliyetiyle telif toplama süreçlerinin hızlanmasının önü açıldı.

 

Sinema eser sahipleri olarak artık telifler konusunda çok daha geniş yelpazede, etkili ve hızlı sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.

 

FOTOĞRAF GALERİSİ